fredag 10 april 2009

Lite smått och gott om senast

Mamma, Pappa och systrarna var förbi i onsdags innan de åkte vidare till farfar och sedan till Härjedalen. Nu är de uppe och åker skidor i solskenet :) för solsken är det har jag hört. Dom åt lunch här som Andreas lagat. Pastagratäng med vildsvampsrökt skinka. Mums! Efter det åt vi kakor och drack kaffe resp. te och saft som familjen hade tagit med sig :)
Dagen innan var jag hos barnmorskan och det gick väl bra. Jag tog mina prover och sen fick jag gå hem. Järnvärdet var fin fint i jämförelse med mina värden innan. Denna dag skulle vi till föräldrakurs, första av tre tillfällen. Vi fick stressa lite då vi alla glömde bort tiden, men vi kom precis när man skulle gå in. Helene (barnmorskan) var iallafall snäll och lät mig gå på toaletten innan vi fick gå in.
Torsdagen var lugn och skön. Andreas var trött men jag tog hand om honom hela förmiddagen och dagen. Han fick frukost på sängen och massa pussar :) Han lagade däremot middag och tog hand om mig och mina fötter på kvällen.
Tidigare i veckan (minns inte vilken dag) så skulle jag själv ge mina fötter en kur och hade fotbad i sovrummet. Fyllde hinken med vatten, i med badsalt och en lila badbomb. vad jag inte tänkte på var att denna hink var väldigt mycket mindre än ett badkarl, så mina fötter var LILA efter bara en liten stund ;) nästa gång ska jag bara ta halv badblomman eller bara ett av bladen kanske. Jag skrubbade fötterna också och masserade med bodyskrubb. Men denna dag var det Andreas som fick vårda dom och gav mig massage.
Idag (fredag) var det jag som var trött på morgonen och jag fick frukost på sängen :)
Sedan vid två tidenså var det dags att ta sig mot familjen Norling, så tog vi oss ut och gick i solskenet. Det var härligt och varmt och vi mötte både gula tussar och blåa sippor. Vi kom hem till Kjell och Janeth och tillsammans med dom och Fredrik, Mattias, Paulina, Sarah, Crille och Sandra så åkte vi och bowlade. I mitt lag var det Janeth, Jag, Fredrik, Paulina och Crille. I Andreas lag var det Kjell, Andreas, Mattias, Sarah och Sandra. Jag tror jag fick runt 5 eller 6 strikar varav 4 av dom kom på rad :D Jag är bäst! Till middag gjorde Andreas kassler med ostsås och det var gott :)
Resten av helgen vet jag inte vad som händer, men hoppas på att jag och Andreas kan hitta på nått kul...

Nånting kul däremot är att drömma om framtiden. Nu när vi ska ha barn så gäller det att sätta upp mål för framtiden. Planera lite längre fram än dag för dag.
För 2009 ser det ut så här:
Försöka få hjälp med ekonomin, få bebis och få upp alla saker från Stockholm. Bebis ska också skrivas in i Dagiskö så att den kan börja på dagis när jag sedan får jobb efter mamma ledigheten. Andreas börjar på Furuvik och jag bli mammaledig. Till hösten ska jag försöka se till att Andreas får jobb efter furuvik medans jag själv börjar i unga mammor gruppen och kanske babysim om vi har råd. Så långt har jag funderat på 2009. 2010 är jag fortfarande mammaledig och då hoppas jag att jag att jag fått nya vänner genom unga mammorgruppen och har nån med bebis att umgås med. Jag vet inte när barn börjar på dagis, men det lär ju inte bli förns efter det är ett år iallafall och det fyller den ju inte förns nu 2010. Efter sommaren är dock föräldraledigheten över för både mig och Andreas och jag vill verkligen ha jobb så fort som möjligt så vi kan leva på riktigt och ge det bästa till vårt barn. Längre än så kan man inte planera men iallafall drömma. Jag vet att när bebis blir runt 5års åldern så vill ju de flesta barn ha eget rum, och då hoppas jag verkligen att vårat liv (både mitt och Andreas) har blivit stabilt. För då är det dags att skaffa större. Vi har faktiskt drömmt lite extra dyra drömmar jag och Andreas och skaffat katalog från Älvsbyhus. Drömma ska man göra iallafall, så får vi se hur vi bor om 4-6 år. Jag hoppas iallafall att vi kan bo i ett mindre hus istället för lägenhet :)
Ja nu är mina fingrar trötta som aldrig förr och lite måste man ju spara till fler bloggar tillfällen :)
ska börja blogga oftare igen, men svårt när datorn är upptagen :)

*Kram på er*

1 kommentar:

Frances sa...

Självklart ska man drömma *Ler* Utan drömmar är livet bra trist. Håller tummen för er att minst tre av era drömmar går i uppfyllelse. Då blir det rättvist om en av dina, en av Andreas' och en av era gemensamma går i uppfyllelse. Själv tar jag dagarna så som de kommer.. Har just nu bara en dröm, att kunna gå till tandläkaren utan rädsla eller få råd att gå till specialisten jag hittat. Krävs dock en lottovinst eller liknande och då måste man kunna spela så... *S* Lycka till hjärtat, jag finns här vid behov.